Collega Hildegard Kraak geeft interview aan VGCt over Doorbraakproject ROM

Diverse collega’s van Visie hebben het afgelopen jaar deelgenomen aan een project genaamd ‘Doorbraakproject ROM’. Dit project is door de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt) en het Trimbos Instituut opgezet met als doel om het gebruik van vragenlijsten in de therapie te optimaliseren. Dit was voor Visie een belangrijke reden om deel te nemen aan dit project. We wilden onderzoeken hoe we onze behandelingen nog verder konden verbeteren door op een nog betere manier gebruik te maken van vragenlijsten in de behandeling. M.a.w. niet alleen vragenlijsten afnemen omdat het ‘moet’,  maar omdat het nuttig kan zijn ter verbetering van de therapie.

Hildegard Kraak is in dit kader geïnterviewd om te vertellen over onze ervaringen met het gebruik van vragenlijsten en wat het project heeft bijgedragen aan onze manier van werken.
Het gehele interview vindt u hier.