Drs. Anda van Zeist

GZ-psycholoog (BIG)
Cognitief Gedragstherapeut en Supervisor (VGCt)
azeistATvisie-psychologie.nl

Praktijk Visie-15

Mijn naam is Anda van Zeist en ik ben sinds 2008 werkzaam bij Visie. Werken als psycholoog is buitengewoon interessant en wanneer ik over mijn vak praat brengt het een glimlach op mijn gezicht. Ik leg u graag uit hoe dat komt. Elke cliënt met wie ik samenwerk heeft een eigen en uniek verhaal en elke werkdag opnieuw zet ik mij in om van de klachten en problemen van deze cliënt de samenhang tussen oorzaak en gevolg te ontdekken. Samen bijten we ons hierin vast en we werken toe naar nieuwe inzichten en nieuwe manieren van omgaan met problemen. Deze bijzondere samenwerking zorgt ervoor dat ik iedere dag geniet van de rol die ik mag vervullen, waarbij iemand onbekende en soms verrassende wegen inslaat. In het contact met mijn cliënten ben ik nieuwsgierig, respectvol en energiek.

In de loop van de jaren ben ik me, naast cognitieve gedragstherapie, gaan ontwikkelen in EMDR (voor uitleg zie elders op deze site). Ondertussen ben ik gespecialiseerd in het werken met EMDR.  Deze techniek wordt toegepast bij mensen, die emotionele klachten hebben gekregen na het meemaken van een schokkende gebeurtenis of wanneer ze een langdurende periode zijn blootgesteld aan gebeurtenissen die traumatiserend zijn geweest. Daarnaast ervaar ik EMDR als een waardevolle aanvulling bij de behandeling van een beschadigd zelfbeeld, angsten en fobieën. Bijvoorbeeld het ‘voelbaar’ maken van een alternatieve en meer realistische opvatting over hoe je jezelf beleeft is hier een onderdeel van.

Voordat ik bij deze praktijk kwam werken heb ik bij diverse settingen behandelervaring opgedaan, zoals bij een algemeen – en academisch ziekenhuis en een psychiatrisch ziekenhuis. Ik heb kennis en expertise kunnen opbouwen met verschillende cliëntengroepen met uiteenlopende problemen, zoals persoonlijkheidsproblematiek, chronische pijn en angst- en stemmingsstoornissen.

Registraties: GZ-psycholoog (BIG), Cognitief gedragstherapeut en Supervisor (VGCt) en EMDR Practitioner Europe (VEN)