Drs. Dorine Sanders

GZ-psycholoog (BIG)
Cognitief Gedragstherapeut (VGCt)
dsandersATvisie-psychologie.nl

Praktijk Visie-11

Ik ben Dorine Sanders. Ik ben psycholoog geworden vanuit een enthousiasme te begrijpen wat mensen drijft en beweegt. Daarbij vind ik het bijzonder om een tijd met iemands leven mee te lopen en iets te kunnen betekenen op dat pad. Na mijn studie begon ik in 2000 te werken bij de HSK-groep. Daarna heb ik een lange tijd gewerkt bij GGZ-Friesland op diverse afdelingen. Daar kreeg kansen mij te ontplooien en te ontwikkelen, kon ik cursussen en opleidingstrajecten volgen. In de loop der jaren ben ik mij werkinhoudelijk steeds meer gaan specialiseren in cognitieve gedragstherapie en EMDR.

Sinds 2007 werk ik bij Visie. Ik verwonder me vrijwel dagelijks over de bijzondere effecten die onze therapieën hebben. Bij Visie behandel ik kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende klachten en problemen. Daarnaast ben ik me steeds meer gaan toeleggen op het behandelen van mensen met een negatieve kijk op zichzelf, een beschadigd zelfbeeld. Mijn stijl kenmerkt zich door optimisme en betrokkenheid.

Ik geniet van de rol van docent in het enthousiasmeren en opleiden van ‘jonge’ psychologen die zich willen specialiseren in de cognitieve gedragstherapie (met aandacht voor de behandeling van kinderen en volwassenen). Daarnaast geef ik lezingen over psychopathologie.

Registraties: GZ-psycholoog (BIG), Cognitief gedragstherapeut en Supervisor (VGCt), EMDR practitioner Europe (VEN), EMDR supervisor